NAŠI MACARONI

Naše Macarone pripremaju slastičari posebno obučeni za izradu macarona, strastveni zaljubljenici u tu delikatnu francusku poslasticu. Nježno istiskuju smjesu za školjkice – polutke macarona koje se nakon pečenja pažljivo spajaju ukusnom kremom pripremljenom od svježih sastojaka. Tako spojeni macaroni pažljivo se pakiraju u kutijice i spremni su za Vaše okusne pupoljke.

Svaki slastičar zna koliko je zahtjevno napraviti dobar macaron. Francuske slastice su svim slastičarima izazov, a macaron je među najzahtjevnijim. Naš tim Torterie Macaron slastičara prošao je francusku školu pripreme macarona i posvećeno inzistira na perfekcionizmu i orginalnom standardu kad je u pitanju ta neodoljiva slastica.

Kako biste znali da pred sobom imate pravi macaron, on mora zadovoljiti po nekoliko uvjeta iz tri kategorije: izgled, tekstura i okus.

IZGLED

Macaron se sastoji od 3 dijela: 2 polutke keksa i kreme koja ih spaja. Kada gledamo jednu polutku macarona, ona mora izvana biti glatka i zategnuta, bez rupica i oštećenja te u obliku „gljive“ ili „šešira“. Sadrži glatki obod i takozvano „stopalo“ koje se formira samo u slučaju da ste sve napravili savršeno prilikom izrade. Krema mora biti glatka, sjajna te jednoliko nanesena između polutki macarona. Obavezno mora doticati rubove macarona.

Tekstura i okus

Hrskavi izvana, kremasti iznutra. Polutke macarona su hrskavi dio, a krema ih omekša i oplemeni što ih čini sočnim iznutra. Bogata krema mora biti u dovoljno debelom sloju kako bi uspjela omekšati unutarnji dio keksa ali dovoljno tanka da ga možete zagristi. Macaroni su zamišljeni kao slastica od 2- 3 zalogaja, što ih čini savršenim dodatkom uz kavu ili čaj.

Sastojci

Macaroni se izrađuju od visoko vrijednih sastojaka poput kvalitetnog bademovog brašna, te se koriste prirodne arome poput čokolade, kakaa, borovnice, pistacije i ostalih, ovisno koji okus želimo. Za savršeni macaron je potrebno puno znanja, iskustva, vrijednih sastojaka i vremena. Međutim, kada kušate pravi francuski macaron, znate da je to okus koji ćete uvijek pamtiti. Upravo zato su macaroni svjetski poznata slastica.

Možete biti sigurni kada vidite Torterie Macaron macarone da pred sobom imate pravi francuski macaron.

Napraviti macaron nije nimalo jednostavno, no uz praksu i savršeni omjer, naš tim uspio je postići idealan oblik, boju i teksturu – tako da sada u slastičarnicama možemo uživati u sedam odabranih okusa: čokolada, nougat, ferrerito, malina, borovnica, pistacio i mango.

Važno je napomenuti kako macaroni nakon pečenja i punjenja kremom trebaju “odležati” minimalno 24 sata kako bi se fina krema i keks spojili u savršenu cjelinu. Za najbolju organoleptičku senzaciju predlažemo da ih čuvate u frižideru, a kada ih izvadite pustite ih barem 5 minuta da odstoje na sobnoj temperaturi prije nego se prepustite njihovom delikatnom okusu.