Šalica kave je jutarnji ritual koji nas sve povezuje. Kavom počinjemo dan, ona nas budi i otvara nepce za okuse koje mu pripremamo kroz dan. Kako doručak nije dobro preskakati, od nedavno u Torterie Macaron možete naručiti svježe pečene kroasane po želji.

Kroasan kao izvrstan snack uz kavu ili svježe cijeđeni sok.

Za voćne tipove u ponudi imamo kroasan punjen malinom, za čokoladne kroasan s čokoladnim punjenjem, a za klasičare kroasan s maslacom.

Poznato francusko pecivo u obliku hraskavo lisnatog tijesta čiji je okus prepoznat u cijelom svijetu ima i povijesnu priču.

Za one koji žele znati više :

 

„Prema predaji, kroasan je nastao u Austriji za vrijeme turske opsade Beča 1683. godine. Kako su se pekari, ujutro, prvi u gradu ustajali prvi su primijetili da Turci organiziraju napad i alarmirali su grad. Tako su uvelike pridonijeli obrani i spašavanju Beča. U znak sjećanja na taj događaj napravili su kroasan i oblikovali ga, prema turskom simbolu, kao polumjesec.

 

U Francuskoj je kroasan postao poznat zahvaljujući supruzi Luja XVI. Mariji Antoaneti, kćeri austrijske carice Marije Terezije. To austrijsko pecivo su Francuzi zbog njegova oblika preimenovali u Croissant de lune. Kao i brioš, danas kroasan spada među klasične sastojke francuskog doručka. Kroasan je za razliku od brioša ipak postao mnogo popularniji i rašireniji.”

 

#Torteriemacaronjutro
#dobrojutro
#volimtorterie

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

Ostale vijesti